Pauline Bakker

Mijn artistieke loopbaan ben ik begonnen aan de Vrije Academie in Den Haag, waar ik mij toelegde op schilderen. Daarna heb ik gestudeerd  aan de lerarenopleiding d' Witte Lelie in Amsterdam. Mijn voorkeur ging vooral uit naar figuratieve kunst. Destijds werd echter meer nadruk gelegd op abstracte kunst en minder op de figuratieve en ambachtelijke aspecten van de schilderkunst. Daarom heb ik mij gespecialiseerd  in het restaureren van klassieke schilderijen. Ik werkte meerdere jaren in een gerenommeerd restauratieatelier. Hier heb ik veel geleerd over de techniek van de oude meesters, de opbouw van het schilderij en van kleursamenstellingen.
Deze klassieke en technische achtergrond is in mijn werk terug te zien. In 1997 heb ik de overstap gemaakt van restauratiewerk naar het werk als professioneel kunstenaar. Een deel van mijn werk bestaat uit opdrachten van gemeenten, bedrijven en particulieren. Dit zijn onder meer architectonische opdrachten, portretopdrachten of opdrachten toegespitst op een specifiek onderwerp.

Naast deze projecten maak ik 'vrij werk' op wisselende thema's dat regelmatig in binnen- en buitenland wordt tentoongesteld. Ik verander mijn onderwerpen met enige regelmaat. In mijn herkenbare gestileerde stijl probeer ik deze onderwerpen een verstilde en soms vervreemdende sfeer mee te geven.