André Joosse

André Joosse (1975) is een ontdekkingsreiziger in hart en nieren. Hij combineert zijn passie voor  architectuur en fotografie en bezoekt verlaten gebouwen door heel Europa.

Joosse is geboren en getogen in het Zeeuwse Goes. Sinds 1999 werkt hij als freelance fotograaf. Naast  verlaten gebouwen fotografeert hij ook podiumkunsten voor online magazines, tijdschriften en de diverse culturele instellingen. Na het bezoeken van een voormalige scheepswerf in 2004 is het virus om leegstaande bouwwerken te fotograferen geboren. De start van vele foto-kilometers die hem onder andere in Tsjernobyl en Spitsbergen bracht.

Tijdens zijn vele reizen door het Europese land maakt Joosse impressieve foto’s van oude papierfabrieken, ziekenhuizen, energiecentrales en landhuizen. Allemaal vergeten plaatsen vol van verwaarlozing en verval. Hij gaat op zoek naar beelden die het leven van weleer reflecteren waardoor de foto een verhaal vertelt. Harmonische maatverhouding zijn de signatuur van de fotograaf. Maar ook details van vergeten objecten zetten kracht bij het beeld.

Zijn werk was onderdeel van exposities in de fotomuseums van Antwerpen en Amsterdam.

Tijdens Artzaanstad Event wordt mijn werk gepresenteerd in de stand van Bell-Gallery.

André Joosse - Music school

Sunroom

Flight of stairs

Stained reflection

Badehaus

Administration

The old bath

André Joosse