Koen Hillewaert

Koen Hillewaert geboren en getogen te oostende in 1964, groeide op te Brugge. Na z’n opleiding lichamelijke opvoeding aan de universiteit te Leuven, was hij werkzaam in de informatica. En inderdaad, technologie had hem altijd sterk geboeid. Niet tegenstaande hij een aantal analoge camera’s bezat, was het de introductie van de digitale camera die zijn passie voor fotografie echt deed ontvlammen. Zijn eerste modellen waren zijn kinderen. Later, dankzij de opkomst van de sociale media, en meer bepaald dankzij het sociale fotografie netwerk Flickr, werd de camera een essentieel onderdeel van zijn levenspatronen. De camera ging overal mee. Vervolgens ontdekte hij nieuwe technieken, nieuwe ontwikkelingen en werd zeer actief in de Belgische strobist beweging, technieken die gebruikmaken van off-camera belichting, geïnspireerd door David Hobby. Koen onderwees deze technieken aan vele van huidige Belgische en Nederlandse fotografen. 

Foto’s werden meer dan foto’s. Er ontstonden verhalen. Vandaag weet hij maar al te goed dat hij zowel fotograaf is als verteller. Hij vertelt zijn verhalen visueel, door middel van foto’s.

Gefascineerd door mensen, ruimte en licht. Vereeuwigen van momenten waar perspectief, schaal, tijd en afstand tijdelijk immaterieel worden. De foto’s contempleren deze staat. De magie ontstaat in de verhalen die opkomen wanneer je naar de foto’s kijkt.

Koen heeft een drang om te creëren en een drang om te delen, zowel zijn kennis als de foto’s die ontstaan.

Tijdens Artzaanstad Event wordt mijn werk gepresenteerd in de stand van Bell-Gallery.

Koen Hillewaert - Court

Lost

Seagull

Gardner of the light

Koen Hillewaert