Rolisa Sweegers, sieraden

Rolisa Sweegers is in 2001 afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven als goudsmid. Na 10 jaar in loondienst bij een edelsmid, start ze in 2007 met het maken van haar eigen ontwerpen onder de naam Do Collection. Vanaf 2010 worden de ontwerpen via verschillende winkels en galeries in Nederland verkocht, en besluit ze om zich vanaf dan full time met haar eigen collectie bezig te gaan houden.

Als basis wordt uit voorliefde altijd in zilver gewerkt, soms aangevuld met polyamide (middels 3d print techniek), zoetwaterparels en edelstenen. Inspiratie voor de ontwerpen komt uit alle hoeken. Sommige series zijn duidelijk geïnspireerd door de natuur, maar ook alledaagse materialen, zoals stof kunnen leiden tot een complete serie sieraden.

De uiteindelijke ontwerpen ontstaan door middel van een proces van abstrahering en vereenvoudiging. De essentie wordt gevangen, en deze wordt vervolgens thematisch uitgewerkt tot een hele lijn sieraden. Steeds komt de inspiratie uit een andere hoek, en zo komt er iedere keer een nieuw thema bij. Ook de sieraadlijnen uit het verleden blijven continu in ontwikkeling, zodat series altijd klein blijven, en steeds blijven evolueren.

Tijdens dit proces wordt altijd gezocht naar de ultieme balans tussen vorm, draagbaarheid en gratie van het uiteindelijke sieraad. 

Ring Chalice - Do Collection

Ring Chalice zilver

Ring Chalice goud

Ring Chalice goud

Rolisa Sweegers