Astrid Klaasse Bos

Astrid Klaasse Bos doorliep de Rietveld Academie. In 1989 studeerde ze ‘met genoegen’ af in de richting grafisch ontwerpen. De laatste jaren is ze zich vooral gaan toeleggen op schilderen. Ze heeft daarbij een geheel eigen handschrift en stijl ontwikkeld. Astrid maakt vrij werk, maar ze werkt ook in opdracht. Ze kan even makkelijk een bijzonder portret maken, als een vluchtig snapshot vertalen naar de bijzondere stijl die zo eigen is aan haar werk: met emotie en vanuit het hart schildert ze portretten met een eigentijdse losse toets, met veel gevoel voor kleur en in bijzondere kleurcombinaties.
De portretten hebben weemoed en verlangen in zich, maar zijn tegelijkertijd krachtig en liefdevol. De kleurrijke portretten zijn zelfverzekerd opgebracht met ferme streken. Het zijn indringende beelden, die juist door de kleurcombinaties nog veel intenser worden.
Astrid portretteert niet naar een bestaande werkelijkheid, maar wil de essentie van het model laten zien. Ze brengt een nieuw beeld tot stand. Een geschilderd portret is tegelijk een gelijkenis en een overschildering. 

Astrid Klaasse Bos - Zonder titel

Astrid Klaasse Bos