Cecil Kemperink

Al eens van bewegende keramiek gehoord? Het is het zielswerk van Cecil Kemperink, beeldend kunstenaar en ontdekker. Met aandacht en hartstocht maakt ze losse schakels van klei, die samen bewegende werken vormen. Cecil daagt je uit om je zintuigen te verruimen en te verrijken. Ze speelt met ritme, ruimte en verandering. Maar ook met geluid: luister maar eens wat er gebeurt wanneer de ringen bewegen...

Cecil werkt intuïtief, zonder vooropgezet plan. In haar handen krijgt de aardse klei alle tijd en ruimte om te groeien, om zich te vormen, om in beweging te komen. Door middel van arbeidsintensieve, repeterende, haast rituele handelingen maakt ze vele onderdelen die uiteindelijk samenkomen tot één geheel. Hoewel het fragiel oogt, is haar werk verrassend sterk. Het nodigt uit om dichterbij te komen, beter te kijken, te onderzoeken en zelfs aan te raken. Zo neem je als toeschouwer actief deel aan het werk.

Het bewegen is een belangrijk onderdeel van de zeggingskracht van haar werk. Het laat zien hoe belangrijk verbindingen zijn en hoe elke beweging een gevolg heeft voor elke schakel. Elk onderdeel is essentieel en beïnvloedt het geheel. En vaak volgen heel andere wendingen dan je had verwacht. Cecils keramische werk heeft een verhaal te vertellen. Kijk, luister, voel -  en laat je verwonderen.

Cecil Kemperink exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. 

Cecil Kemperink - 'Clear I'

Hold me 6 blauwe ondergrond Texel

clear met 2

Cecil Kemperink