Erna Peereboom

In haar werk worden schijnbaar achteloos lagen verf over elkaar aangebracht in diverse gradaties van dikte en vloeibaarheid. Er lijkt sprake van een strijd tussen planmatig ontwerp en toevallig ontstane grillige patronen . De spanning in de zoektocht van verhoudingen tussen tegengestelden roept voortdurend vragen op.

Sinds 2009 werkt Erna Peereboom in haar atelier in Benningbroek. Vanaf die tijd heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot de beeldend kunstenaar die zij nu  is. Midden in het weidse landschap werkt zij vanuit de verwondering over de natuur en de natuurwetenschap. De wetmatigheid en stucturen die gelden voor het  universum  en de zoektocht daarnaar van de wetenschap van toen en nu blijven vragen oproepen. Vragen waaraan zij vorm wil geven en die zij op wil roepen in haar werk. Ook taal en poëzie vormen een belangrijke inspiratiebron.

In de huid van haar werk komen kwetsbaarheid en gelaagdheid aan het licht. Structuren verworden tot een eigen beeldtaal. Zo wordt een boom een denkpatroon (ook een Peereboom), een landschap een portret, huid een landschap. Structuur wordt een taal, taal een structuur. 

Erna Peereboom - nr. V

Erna Peereboom - nr. VI

Erna Peereboom - Newton

Erna Peereboom - nr. IV

Erna Peereboom - nr. III

Erna Peereboom - nr. II

Erna Peereboom - nr.I