Mieke Jonker

Mieke Jonker (1963) is geboren in Vaassen, woont in Gennep en begon haar creatieve carrière als goudsmid.

Na haar studie aan de Academie voor de Schone Kunsten te Arendonk, richting portret/model en daarna de Specialisatie graad, geslaagd met eervolle vermelding, richt ze zich uitsluitend op de schilderkunst.

Het werk van Mieke Jonker is opgebouwd uit diverse transparante lagen olieverf. Het is zowel realistisch als figuratief te noemen. Door het gebruik van harmonieuze kleuren, een sterke compositie en haar eigen handschrift, probeert ze een serene doch dynamische sfeer te bereiken.

Ze werkt in series.

De serie Meanwhile in the Palace; Commentaar van de jury (Academie).

Haar werk roept een wereld op, een universum van kastelen. Waar ze de compositie symmetrisch houdt komt daar nog een sacraal gevoel bij, het werk krijgt een symbolisch karakter. De vlotte manier van schilderen komt het onderwerp helemaal ten goede

Een van haar kunstwerken, Unconditional II, werd in 2012 genomineerd voor de Alphons Wintersprijs. Dit schilderij werd geëxposeerd in het Provincie Huis te Maastricht.

Door als finalist (9) te eindigen bij de wedstrijd Schilderij van het jaar 2015, werd het schilderij  ‘Because of the Dog XI’ geëxposeerd in het CODA Museum in Apeldoorn.

Mieke Jonker - Zonder titel

Mieke Jonker