PERSBERICHT

Drie dagen kunst op het Hembrugterrein

In het laatste weekend van mei vindt op het Hembrugterrein in Zaandam de zevende editie van het Artzaanstad Event plaats. Zo’n 100 kunstenaars en ontwerpers uit het hele land betrekken de industriële Projectfabriek waar zij zelf hun werk laten zien. De feestelijke opening is op vrijdag 25 mei door schrijver, columnist en huisdichter van het televisieprogramma De Wereld Draait Door, Nico Dijkshoorn; hij neemt een aantal van de kunstwerken op zijn eigen(wijze) manier onder de loep.

Het driedaagse kunstevent biedt elk jaar een podium aan zowel gevestigde namen als talentvolle startende professionele kunstenaars en ontwerpers. Op de beurs zijn onder meer schilderijen, fotografie, sculpturen en sieraden te zien. Onder het motto “Be Smart, Rent Art” zijn de werken van de kunstenaars niet alleen te koop, maar ook te huur via Artzaanstad, iniatiefnemer en
organisator van het evenement.

Vermaak met kunst
Tijdens de beurs kunnen bezoekers zich ook op andere manieren vermaken met kunst. Er zijn diverse “specials”: zo is er een live performance van een graffiti-artist en een retro lichtshow. Ook worden er ter plekke etsen gemaakt, is er een “Light Room” met bijzondere lichtkunst en een eiland met participatiekunst. Muziek speelt ook het hele weekend een prominente rol met onder meer optredens van verschillende DJ’s, talentvolle jongeren en op zondag een klassiek lunchconcert met een duo op de cello. 

Educatie en kunst
Artzaanstad organiseert in samenwerking met kunstenaar en vakdocent van het Compaen VMBO Rob Cerneus het educatieproject “De meester en zijn pupil”. Basisschoolleerlingen van verschillende Zaanse scholen werken onder leiding van Cerneus en een aantal van zijn leerlingen gezamenlijk aan het op hun eigen wijze naschilderen van het indrukwekkende kunstwerk “Guernica” van Pablo Picasso. Op een doek van meer dan 3 meter groot zullen zij het schilderij op de vrijdagmiddag van de beurs afronden. Tijdens de feestelijke opening van het evenement wordt het resultaat onthuld waarna het doek gedurende het hele evenement te bewonderen is.

“Museum of Humanity”
Tijdens het evenement is de permanente locatie van Artzaanstad, ook op het Hembrugterrein, tevens geopend. Op deze locatie is de expositie “Museum of Humanity” van fotograaf Ruben Timman nog t/m 9 juni te zien, de toegang is gratis. Op zaterdag 26 mei is Ruben Timman hier persoonlijk aanwezig en zal live werken aan zijn unieke project door bezoekers te portretteren. 

Praktische informatie
Het Artzaanstad Event is geopend op vrijdag 25 mei van 16:00-21:00 uur en op zaterdag 26 en zondag 27 mei van 12:00 tot 18:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50 in de online voorverkoop en € 10,- aan de deur (kinderen tot 18 jaar gratis). De officiële, feestelijke opening vindt plaats op vrijdagmiddag 25 mei om 18:00 uur. Parkeren op het terrein is gratis. Er rijdt tijdens het evenement een gratis pendelbus vanaf het NS-station in Zaandam. 

Locatie:
Hembrugterrein Zaandam, gebouw 72 (Projectgebouw)
Middenweg 12
1505 RK Zaandam
Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en ontwerpers en de programmering is te vinden op www.artzaanstadeven

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie en/of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Tamara Woudt, PR & Publiciteit Artzaanstad via tamara@artzaanstad.nl, telefoonnummer 075-6141210 of 06-51722433.

Artzaanstad (voorheen Het Kunstcentrum)
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Copyright Artzaanstad 2018

 

Header breed

Logo 1

Poster A0

Flyer A5

Campagnebeeld (jpg)