Maak een wereldreis in het Streets of the World Photo Museum

In het Streets of the World Photo Museum in Zaandam wandel je door de kleurrijke straten van vrijwel alle hoofdsteden ter wereld. Fotojournalist Jeroen Swolfs maakte in zeven jaar tijd, 195 foto’s van 195 hoofdsteden uit 195 landen. Het resultaat van die reis is nu voor het tweede jaar, tijdelijk te zien in het unieke pop-up fotomuseum op het Hembrugterrein. 

Alle 195 foto’s zijn levensgroot tentoongesteld in een monumentale, voormalige opslagplaats van Defensie, die ruim honderd jaar verboden terrein was. De expositieruimte telt 3800m2 verdeeld over drie verdiepingen, met verschillende trappenhuizen en verborgen ruimtes. Daardoor voelt een museumbezoek echt aan als dwalen door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten. Door de levensgrote foto’s sta je zomaar middenin een kleurrijke straat in Havana, Cuba, op een markt vol met rijp fruit in Kathmandu, Nepal of bij een potje outdoor pool in Doesjanbe, Tadzjikistan.

Streets of the World is niet alleen bijzonder vanwege haar omvang, maar ook vanwege de positieve blik van de fotograaf en zijn warme belangstelling voor mensen. Door alle foto’s op één plek te exposeren, laat Jeroen Swolfs zien dat mensen ondanks hun unieke leefomstandigheden, uiteindelijk juist veel meer op elkaar lijken dan dat ze van elkaar verschillen. Streets of the World is een verhaal over betrokkenheid, verbondenheid en hoop.

Streets of the World Tour
Na zeven jaar reizen, is het nu tijd voor zeven jaar delen. Daarom bezoekt Jeroen Swolfs de hoofdsteden van de wereld nog een keer. Hij wil de 195 verhalen en foto’s die hij in zeven jaar verzamelde, terugbrengen naar alle landen via bijzondere (buiten)exposities. Streets of the World begon vorig jaar met een pop-up museum in de oude Carlsberg fabriek in Kopenhagen, Denemarken en werkt nu aan een twee kilometer lange guided-tour langs de rivier in het oude centrum van Dubai, aan een buitenexpositie voor het Rijksdaggebouw in Berlijn en aan andere unieke exposities in Parijs, Londen en Brussel.

Bezoek het museum tijdens het Artzaanstad Event met flinke korting!
Bezoekers van het Artzaanstad Event ontvangen het hele weekend van 25, 26 en 27 mei korting op een toegangskaartje voor het museum in Zaandam. Op vertoon van de kortingsvoucher die je bij de Eventkassa ontvangt, is de toegangsprijs slechts € 3,25 per persoon (i.p.v. €10,-). 

Geen tijd in dit weekend? Geen probleem! Deze expositie met internationale allure is nog tot 30 september 2018 in Nederland te bekijken, tegen het reguliere tarief.

Openingstijden Streets of the World Photo Museum
Vanaf vrijdag 13 april: iedere vrijdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Vanaf woensdag 18 juli: iedere woensdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Plan je bezoek op www.streetsoftheworld.com

Fotoboek 
Wil je de Streets of the World thuis nog eens rustig bezoeken? Bestel het ruim 400 pagina’s tellende fotoboek met alle foto’s, exclusieve verhalen, feiten en cijfers over de landen en Iphonography van Jeroen Swolfs. Het boek is verkrijgbaar in de winkel van het fotomuseum en via de webshop op www.streetsoftheworld.com