art-to-take De Reizende Linoleumdrukkerij

Een nieuw fenomeen in de wereld van festivals, open atelierroutes en kunst-evenementen is de reizende linoleumdrukkerij Art To Take. Bedacht, ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaars Erik Sok (Amsterdam) en Ellen van Putten (Beverwijk) in hun garage-atelier te Beverwijk. Sok was verantwoordelijk voor de bouw van de vouwwagen, van Putten voor het uiterlijk en het product.

Art To Take ziet eruit als een fancy foodtruck, gedraagt zich als een foodtruck maar bij nader inzien kan je er geen eten of drinken krijgen. Er worden wel hapjes gemaakt, de zogenaamde visuele Art Snacks, maar je kunt ze niet eten. Het is eten voor aan de muur. Kleine linosnedes van 10x10cm, makkelijk mee te nemen: art to take!

Van Putten maakt deze kleine linosnedes in haar atelier en drukt ze “verfgeperst” op locatie. Bezoekers kunnen een keuze maken uit het menu: Artburger, Artsmijter, Artbeiensoes, patArt mét, Artelsap, spArtaanse peper maar ook non-food zoals Art Op Tak (vogels) en thematische onderwerpen, er is van alles mogelijk. Het assortiment breidt zich dan ook gestaag uit.
Art à la Carte.

 

Art-To-Take

Art To Take Cake

Art op Tak

Ellen van Putten 
Foto: Bert-Jan Kramers