Light Room

Vanuit het niets… Fantastische Fotografie

( Geënsceneerde Fotografie van Jan van der Horn)

Tijdens Artzaanstad Event toont Jan van der Horn een installatie van zijn geënsceneerde Fotografie. Jan van der horn heeft als beeldend kunstenaar een beeldtaal ontwikkeld met het medium fotografie. Als vanuit het niets ontstaat er materie,vorm, kleur en licht waardoor er in zijn studio een decor voor zijn foto verschijnt. Met als thema: Magic Hour, het toveruur, het moment dat de natuur verstilt, de zon ondergaat en de wind gaat liggen.  

Jan van der Horn trekt zijn fotografie uit de hollandse klei en laat die materie onder zijn handen het werk vormen. Hij laat zich inspireren door de natuur van moerassen, vijvers en tovertuinen.

Jan van der Horn heeft als fotograaf alles vastgelegd wat er in de realistische wereld verscheen. Nu maakt hij zijn eigen wereld, daardoor verandert zijn atelier tijdens het werk in een foto-studio waar hij het magisch moment fotografisch vastlegt. Met deze fotowerken maakt hij tentoonstellingen door de verlichte werken achter de vensters te plaatsen zoals “Het Lichtjuweel” van Egmond aan den Hoef.

Madeleine Rood Amsterdam 2018