'No man is an island'

Robert Roelink en Harold Linker zullen zich in een aparte ruimte op het Event bezighouden met het reconstrueren van hun imaginaire eiland. Een terra nulla, een laboratorium, waar fantasie en werkelijkheid, door improvisatie en participatie, samenkomt. De reconstructie van het eiland zal tot stand komen n.a.v. de dialoog tussen beide kunstenaars en het aanwezige publiek.

Een eiland spreekt al snel tot ieders verbeelding. Van droomvakanties op de Bahama's met haar parelwitte stranden en wuivende palmbomen, tot aangespoelde schipbreukelingen die zich moeten redden met datgene wat het eiland te bieden heeft. In films en verhalen is het eiland vaak het decor van handelingen en gebeurtenissen uit een schijnbaar andere werkelijkheid. Ver weg van de bewoonde wereld, het vaste land, lijkt het eiland een ideale vrijplaats te zijn voor de fantasie. Waar nachtmerrieachtige insecten de dienst uitmaken of waar de aartsvijanden van de mensheid hun vernietigingswapens ontwikkelen. 

En vanwege haar isolatie van het vaste land wordt het eiland ook gebruikt als laboratorium waar de natuurwetten of politieke stelsels getest kunnen worden. Het eiland is, dankzij de isolatie van het vaste land, uitermate geschikt als proeftuin dwz; een overzichtelijk paradijs waar men zonder inmenging van buitenaf onderzoek kan doen.